פרחי סאקורה

לפני חמש שנים הגעתי ליפן בפעם הראשונה, בסוף חודש מרץ ובתחילתה של פריחת הסאקורה. בתור תרמילאית שנדדה די בספונטניות במזרח אסיה לא בדיוק הבנתי שאני עומדת להגיע בתקופת הסאקורה, ויתרה מכך, לא הבנתי עד הסוף שהביקור הזה עומד לגרום לי להתאהב ביפן ולחזור ולבקר בה שלוש פעמים נוספות.

בתור מישהי שאוהבת במיוחד ערים גדולות ועמוסות (היי טוקיו) ומעדיפה נופים אורבניים מאשר נופים של טבע המראה של פריחת הסאקורה השאיר אותי ללא מילים. אין דרך לתאר את המראה של עשרות ומאות עצי דובדבן פורחים יחד, על רקע נוף יפני משורטט. מדובר ללא ספק באחד מהדברים היפים ביותר שראיתי בחיי, וכפי שתוכלו לראות ביליתי את מרבית זמני בבהייה בפריחה היפיפייה –

A post shared by Naama Gaon (@naamagaon) on

אחרון בהחלט. מבטיחה.

A post shared by Naama Gaon (@naamagaon) on

סאקורה הוא למעשה השם היפני לעץ הנוי דובדבן, שהוא סמל יפני מובהק בעל סמליות רבה. הסאקורה מסמלת את היותם של החיים ארעייים וברי חלוף, אך בו בעת את יופיים של החיים.

בזמן פריחת הסאקורה תוכלו למצוא המוני יפנים נהנים מהנאמי (Hanamai), מנהג יפני עתיק שכל מטרתו היא הנאה מיופיים של הפרחים. חבורות מתכנסות מתחת לעצים הפורחים בפארקים על מנת לחגוג את הפריחה בפיקניק. העם היפני בהחלט נרתם לשגעון הסאקורה – תחזית מיוחדת מתפרסמת ומתעדכנת תדיר ומבשרת על מועדי הפריחה המדויקים.

בזמן הפריחה ולפניה מתמלאות החנויות ביפן במוצרים ורודים ופרחוניים שמבשרים את הגעתה של הסאקורה – מאכלים מיוחדים בטעם סאקורה, בקבוקים מעוטרים בפרחי סאקורה ורודים, כלי בית פרחוניים, משקאות בטעם סאקורה ועוד ועוד.

 

ניתן למצוא חומרי גלם אכילים רבים המופקים מעץ הדובדבן – עלי סאקורה משומרים, ריבת פרחי סאקורה, תמצית בטעם סאקורה, ופרחי סאקורה משומרים במלח.

חומר הגלם הפשוט ביותר לאיתור הינו פרחי סאקורה משומרים במלח וחומץ שזיפים, אותם ניתן לשטוף, להשרות במים ולאחר מכן להשתמש בהם בשלל מתכונים. הטעם של פרחי הסאקורה קשה במעט להגדרה, אך הוא מלוח מעט, חמצמץ במידה ויש לו טעם ייחודי שמתאים מאוד למאפים ומתוקים. אני אוהבת לשדך את פרחי הסאקורה למאפים ומתוקים חמאתיים כמו עוגיות, מדליינים, ומקרונים.

עוגת גבינה וסאקורה על בסיס סבלה ברטון
מקרון סאקורה במילוי גנאש שוקולד חלב
סבלה ברטון סאקורה וקליפות יוזו מסוכרות
מדלן סאקורה

היכן ניתן לקנות פרחי סאקורה משומרים?

ביפן: ניתן למצוא פרחי סאקורה משומרים (ושאר מוצרי סאקורה) בסופרמרקטים מצוידים ובטוקיו בחנויות ברחוב Kappabashi. אני ממליצה להגיע לקומת המרתף של הכולבו Takashimaya בשינג'וקו ולחפש שם מוצרי סאקורה. אמנם המחיר יקר מעט מבמקומות אחרים, אך יש שילוט באנגלית לצד המוצרים, דבר ההופך את מלאכת החיפוש לקלה יותר.

בישראל: ניתן לרכוש פרחי סאקורה משומרים בחנות Go Japan הנמצאת בהוד השרון.

ברחבי האינטרנט: ניתן למצוא פרחי סאקורה משומרים בחנויות המתמחות במוצרים יפניים כגון Japan Centre, NIHON ICHIBAN, ואפילו באמזון.

כיצד משתמשים בפרחי סאקורה משומרים?

על מנת להשתמש בפרחי הסאקורה המשומרים יש לשטוף אותם תחילה מהמלח ומחומץ השזיפים. לאחר מכן יש להשרות אותם במים קרירים כשעתיים לפחות, על מנת להפחית את הטעם המלוח.

פרחי סאקורה משומרים באריזתם

לאחר שפרחי הסאקורה הושרו במים יש להניח אותם על נייר סופג ולסחוט מהם את המים. אני אוהבת להניח אותם במרווחים על שלושה דפים לפחות של נייר סופג ומעליהם להניח נייר סופג נוסף. חשוב מאוד להיות זהירים ועדינים בעבודה עם פרחי הסאקורה שכן מדובר בחומר גלם עדין שעלול להקרע או להתפורר.

לאחר שפרחי הסאקורה מיובשים ניתן להשתמש בהם. את הפרחים ניתן לאפות או לאכול כפי שהם.

 

עוגיות חמאה וסאקורה

לעוגיות:

180 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

90 גרם סוכר לבן

2\1 כפית מלח דק

5 טיפות תמצית סאקורה (אופציונלי, ניתן לחליף ב2\1 כפית תמצית וניל איכותית)

270 גרם קמח לבן

 

לעיטור:

50 גרם פרחי סאקורה משומרים

מעט סוכר לבן

 

מתחילים בהכנת פרחי הסאקורה:

שוטפים את הפרחים מהמלח ומשרים אותם במים למשך שעתיים לפחות. מסננים מהמים, מניחים על שכבה עבה של נייר סופג ומייבשים בעדינות.

בינתיים מכינים את בצק העוגיות:

בקערת מיקסר המצויד בוו גיטרה מניחים את החמאה, הסוכר והמלח. מעבדים במהירות בינונית כשלוש דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תמצית הסאקורה או תמצית הוניל והמלח ומעבדים במהירות איטית רק עד שמתקבל בצק אחיד.

משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים לפחות.

מעצבים את העוגיות:

מרדדים את בצק העוגיות הקר בין שני ניירות אפייה לעובי 2-3 מ"מ. קורצים עוגיות בקוטר 5 ס"מ ומעבירים לתבנית תנור או משטח אפייה מרופד בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ לפחות.

מעבירים את התבנית ובה העוגיות למקרר עד שהעוגיות קרות ומוצקות למגע, כחצי שעה לפחות.

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מניחים מעל לכל עוגיה פרח סאקורה ומפזרים מעט סוכר לבן. אופים כ10-12 דקות, עד שהעוגיות זהובות מעט בשוליהן. מצננים את העוגיות בתבנית כ-10 דקות, ומעבירים לרשת צינון לצינון מוחלט.

שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, עד כארבעה ימים.

 

16 מחשבות על “פרחי סאקורה”

  1. מטריף….כבר מזמן התאהבתי בפרחי הסאקורה שהעלית. תודה ששיתפת היכן אפשר לקנות ואיך מתפעלים…💗

    הגב
  2. היי נעמה,
    חזרתי השבוע מיפן עם פרחי סאקורה משומרים:)
    אם אני רוצה להשתמש רק בחלק מהפרחים בשקית, איפה עדיף לשמור את הפרחים שנשארו? מקרר? ארון מטבח?
    אני רוצה לשים את הפרחים על עוגת גבינה אפוייה, האם לשים את הפרחים על העוגה אחרי האפייה או במהלך האפייה?
    תודה רבה!

    הגב
    • היי יעל,

      אני שומרת את הפרחים שנשארו בתוך השקית המקורית (עם המלח) בתוך שקית אטומה במקום מוצל וקריר.
      אם את מכינה עוגת גבינה אפיה אני ממליצה לשים את הפרחים על שכבה של קרם שמנת חמוצה שנכנס לאפייה קצרה מאוד (כמובן אחרי שהשרית וייבשת את הפרחים).

      נעמה

      הגב
  3. היי נעמה, פתחתי עכשיו בפעם הראשונה חבילת סאקורה שפג תוקפה לפני 3 שבועות, והריח חמוץ. האם זה באמת עד כדי כך פג תוקף או שהריח הוא תמיד חמוץ?

    הגב
    • היי יעל,

      פרחי הסאקורה משומרים בדרך כלל במלח והריח הוא אכן חמוץ. עם זאת, הריח אמור להיות חמוץ עדין, ולא חמוץ אגרסיבי ולא נעים

      הגב

כתיבת תגובה