לבצק:
500 גרם קמח לבן
10 גרם שמרים יבשים
50 גרם סוכר לבן
50 גרם חמאה, בקוביות
1 ביצה L
100 גרם שמנת מתוקה 38%, קרה
150 גרם מים, בטמפרטורת החדר
10 גרם מלח
.
להברשה:
חלמון
כף שמנת מתוקה 38%
קורט מלח
.
לפיזור:
שומשום לבן
מלח מאלדון (או מלח אטלנטי גס)
.
מתחילים בהכנת הבצק:
מניחים בקערת מיקסר המצויד בוו לישה את הקמח והשמרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, החמאה, הביצה, השמנת, המים והמלח ומעבדים במהירות איטית כעשר דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, אלסטי ודביק במקצת. משמנים מעט קערה, יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה כך שישומן מכל צדדיו. עוטפים את הקערה במגבת או בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה לערך.
מורידים אוויר מהבצק, יוצרים כדור ומניחים להתפחה נוספת, עד שהבצק מכפיל את נפחו, כחצי שעה לערך.
מעצבים ואופים:
מחלקים את הבצק למספר הכדורים הרצוי (לפי מספר הרצועות מהן קולעים את החלה), עוטפים בניילון נצמד ומניחים לעשר דקות. על משטח משומן מעט מעצבים את החלות – מרדדים כל כדור בצק למלבן ומגלגלים. את הרצועות מניחים למנוחה נוספת של עשר דקות, ולאחר מכן ממשיכים לגלגל לרצועות ארוכות. קולעים את החלות.
מניחים את החלות על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, ומתפיחים במקום חמים עד שהן כמעט ומכפילות את נפחן.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את תערובת ההברשה: טורפים בקערית את החלמון, השמנת והמלח. מברישים את החלות התפוחות בעדינות. מפזרים שומשום לבן בנדיבות ומעט מלח מאלדון.
אופים את החלות כ25-30 דקות, עד שהן שחומות. החלות במיטבן ביום אפייתן.

הערות והארות:
- אין תחליפי פרווה לחלה הזו. יש כאן מתכונים נוספים של חלות.
- הבצק בחלה הזו כבד ועשיר יותר (בשל השימוש בחמאה ובשמנת) ולכן יתכן שזמן התפיחה יהיה ארוך יותר. משום מהבצק כבד יותר חשוב להקפיד על שתי ההתפחות.
- מהכמות במתכון מתקבלת חלה אחת גדולה מאוד או שתיים בינונית (בתמונה שתי חלות בקליעת ארבע, כאשר משקל כל רצועה 115 גרם).
- אפשר ורצוי להשתמש בקמח לחם לבן או קמח ייעודי לחלות.
היי נעמה רציתי לשאול האם אפשר להכין לילה מראש את הבצק ? ואם כן באיזה התפחה כדאי לעשות את זה בראשונה או השנייה ? לפני החלוקה לכדורים ועיצוב כמובן
לא ממליצה