חלות תפוח אדמה רכות

לבישול תפוח האדמה:

תפוח אדמה בינוני, קלוף

מים

.

לבצק:

500 גרם קמח לבן

10 גרם שמרים יבשים

40 גרם סוכר לבן

200 גרם מחית תפוחי אדמה

50 גרם שמן קנולה

1 ביצה L

13 גרם מלח

150 גרם מים, בטמפרטורת החדר

.

להברשה ופיזור:

ביצה טרופה

שומשום לבן

מלח מאלדון (או מלח אטלנטי גס)

.

מתחילים בבישול תפוח האדמה:

מניחים את תפוח האדמה בקלחת ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוח האדמה מתרכך לחלוטין. מסננים מהמים, מועכים למחית חלקה ומצננים לחלוטין.

ממשיכים בהכנת הבצק:

מניחים בקערת מיקסר המצויד בוו לישה את הקמח ואת השמרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, מחית תפוחי האדמה, השמן, הביצה והמלח. מתחילים לעבד במהירות נמוכה, ומוסיפים את המים בהדרגה. מעבדים כעשר דקות, עד לקבלת בצק אחיד, רך ודביק.

יוצרים מהבצק כדור (נוח לעשות זאת בעזרת קלף גמיש וידיים משומנות), מניחים בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה לערך.

מורידים אוויר מהבצק,יוצרים צורת כדור, מניחים בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים להתפחה נוספת במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כחצי שעה לערך.

מעצבים את החלה ואופים:

מחלקים את הבצק למספר הכדורים הרצוי (לפי מספר הרצועות מהן קולעים את החלה, כאן הכנתי שתי חלות מארבע רצועות כאשר משקל כל רצועה 123 גרם), עוטפים בניילון נצמד ומניחים לעשר דקות. בשלב הזה נוח לעבוד על משטח משומן שכן הבצק רך ונוטה להדבק.

על משטח משומן מעט מעצבים את החלות – מרדדים כל כדור בצק למלבן ומגלגלים. את הרצועות מניחים למנוחה נוספת של חמש דקות, ולאחר מכן ממשיכים לגלגל לרצועות ארוכות. קולעים את החלות.

מניחים את החלות על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, ומתפיחים במקום חמים עד שהן כמעט ומכפילות את נפחן. מכיוון שזה בצק רך אני אוהבת להתפיח באופן הבא: בתחתית תנור כבוי ולא חם אני מניחה קערית ובה מים רותחים ואת התבנית ובה החלות. החלות יתפחו מחום האדים ולא יווצר קרום בשל הלחות שנוצרת בתא התנור.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מברישים את החלות בביצה הטרופה, מפזרים שומשום לבן ומעט מלח מאלדון.

אופים כ-25 דקות עד שהחלות שחומות. החלה במיטבה ביום אפייתה.

הערות והארות:

  • אין חשיבות לזן תפוח האדמה (לבן\אדום).
  • בשל השינויים באחוזי המים במחית תפוח האדמה חשוב להוסיף את המים בהדרגה. הבצק יתקבל רך ודביק ומעט מאתגר לעבודה ולכן מומלץ מאוד לעבוד על משטח משומן.
  • מומלץ לא לוותר על אף אחת מההתפחות – שתיים לפני העיצוב ואחת אחריו.
  • אפשר להחליף את השומשום הלבן בכל תוספת אחרת – פרג שלם, קצח, שומשום שחור.

כתיבת תגובה