עוגת שכבות בייקון, בראוניז, קרמל מלוח וחמאה חומה

גנאש שוקולד מריר:

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק

250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%

125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%

רוטב קרמל מלוח:

200 גרם סוכר לבן

90 גרם חמאה רכה

120 מ"ל שמת מתוקה להקצפה 38%

חצי כפית מלח דק

עוגיות שוקולד צ'יפ בייקון:

100 גרם חמאה רכה

4 רצועות בייקון

2 כפות שומן בייקון (מטיגון הבייקון)

100 גרם סוכר חום

90 גרם סוכר לבן

1 ביצה L

3 גרם סודה לשתייה

6 גרם מלח

כפית תמצית וניל איכותית (או משחת וניל)

200 גרם קמח לבן

100 גרם מטבעות שוקולד מריר (או שוקולד צ'יפ איכותי, או שוקולד קצוץ לקוביות)

בראוניז:

120 גרם שוקולד מריר

60 גרם חמאה

20 גרם קקאו

2 ביצים L

120 גרם סוכר לבן

40 מ"ל אספרסו (או כפית קפה מגורען מומס ב-40 מ"ל מים רותחים)

100 גרם קמח לבן

2\1 כפית מלח דק

עוגת חמאה חומה:

100 גרם חמאה

250 גרם סוכר לבן

40 גרם סוכר חום כהה או בהיר

3 ביצים L, בטמפרטורת החדר

110 גרם רוויון

65 גרם שמן קנולה

כפית תמצית וניל איכותית (או משחת וניל)

190 גרם קמח לבן

כפית מלח דק

4 גרם אבקת אפייה

להגשה:

4-6 רצועות בייקון

מכינים את רוטב הקרמל המלוח:

מחממים מעט את השמנת במיקרוגל עד שהיא חמה למגע אך לא רותחת.

מכינים קרמל יבש – מניחים בקלחת את הסוכר ומחממים על אש בינונית תוך נענוע מינימלי של הסיר עד שמתקבל קרמל בצבע ענבר עמוק. מוסיפים את החמאה בהדרגה, תוך כדי טריפה עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים בזרם דק ובזהירות את השמנת וטורפים כאשר הסיר על האש כדקה, תוך כדי טריפה. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את המלח. מעבירים את רוטב הקרמל המלוח לקערה, מצננים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר עד להרכבת העוגה.

מכינים את גנאש השוקולד המריר המוקצף:

מניחים בקערה את השוקולד המריר. בסיר קטן מביאים את 250 מ"ל השמנת לרתחה ויוצקים על השוקולד שבקערה. מניחים לשוקולד ולשמנת לעבוד כחמש דקות וטורפים לקבלת גנאש מבריק. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומקררים כ-4 שעות לפחות, עד שהגנאש מתמצק ומתקרר.

לפני הרכבת העוגה – מניחים בקערת מיקסר המצויד בבלון הקצפה את הגנאש הקר ואת השמנת המתוקה הנוספת (125 מ"ל) ומקציפים רק לתערובת אוורירית. נזהרים מאוד מהקצפת יתר אשר תשבור את הגנאש.

מכינים את שכבת העוגיות שוקולד צ'יפ:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בקוטר 18 ס"מ בנייר אפייה.

מטגנים את רצועות הבייקון על מחבת נונסטיק עד שהן פריכות, מניחים בצד ושומרים את השומן שנותר במחבת. כאשר הבייקון הפריך מתקרר מעט מפוררים אותו לפיסות קטנות.

בקערת מיקסר מקציפים בעזרת וו גיטרה את החמאה, שומן הבייקון, שני סוגי הסוכר, אבקת הסודה לשתייה והמלח במשך שתי דקות. מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים שתי דקות נוספות, עד שהתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים לתערובת את הביצה ותמצית הוניל ומקציפים במהירות בינונית כדקה, עד שהתערובת אחידה. מנפים לתערובת את הקמח ומוסיפים יחד עם מטבעות השוקולד והבייקון המפורר. מערבלים על מהירות נמוכה כדקה, רק עד שהתערובת אחידה.

משטחים כארבע כפות גדושות מתערובת הבצק בכל אחת מהתבניות ומשטחים לקבלת שכבה אחידה. אופים את העוגיות כ15-17 דקות עד שהן שחומות. מצננים מעט ומחלצים מן התבנית. שומרים את העוגיות עטופות בניילון נצמד עד להרכבת העוגה.

שוקלים משארית הבצק עוגיות קטנות במשקל 10-15 גרם כל אחת, מפזרים בצורה מרווחת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות זהובות ותפוחות מעט. שומרים בקופסא אטומה עד להרכבת העוגה.

מכינים את הבראוניז:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בקוטר 18 ס"מ בנייר אפייה.

ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה המתאימה למיקרוגל וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האבקת הקקאו וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים, האחת אחר השנייה תוך כדי ערבוב מתמיד עד אשר הן נטמעות לחלוטין בתערובת השוקולד. מוסיפים את הסוכר והאספרסו וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח והמלח וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבניות ואופים 10-12 דקות, עד שהבראוניז יציבים בשוליהם. מצננים את הבראוניז לחלוטין ומחלצים מהתבניות.

מכינים את עוגת החמאה החומה:

מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים שלוש תבניות בקוטר 18 ס"מ ומרפדים אותן בנייר אפייה.

מתחילים בהכנת חמאה חומה – מניחים בסיר קטן את החמאה החומה ומביאים לרתיחה עדינה על אש קטנה. ממשיכים לבשל את החמאה עד שהיא מקבלת גוון ענברי ומפיצה ניחוח אגוזי. מעבירים את החמאה לקערה, ונותנים לה להצטנן במקרר עד שהיא מגיעה למרקם רך אך לא מוצק לגמרי, כחצי שעה לערך.

מניחים בקערת מיקסר המצויד בוו גיטרה את החמאה החומה הרכה ושני סוגי הסוכר ומערבלים במהירות בינונית כשלוש דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים,האחת אחר השנייה, ומערבלים עד שהתערובת הומוגנית ובהירה. מערבבים בקערית את הרוויון, השמן ותמצית הוניל ומוסיפים לתערובת החמאה והסוכר בזרם דק. מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים כחמש דקות, עד שמקבלת תערובת תפוחה מאוד ובהירה. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים לתערובת הרטובה. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את התערובת שווה בשווה בין שלוש התבניות ואופים 20-25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכזן של העוגות יוצא יבש. מצננים את העוגות ומחלצים מהתבניות.

מרכיבים את העוגה:

מרפדים תבנית גבוהה בקוטר 18 ס"מ בנייר אפייה ומניחים בשולי התבנית שקף.

מחממים מעט את רוטב הקרמל המלוח עד שהוא מגיע למרקם נוח למריחה.

מניחים בתחתית התבנית שכבת בראוניז ומשטחים מעליה בעזרת ספטולה שליש מתערובת הגנאש המוקצף. מניחים מעל הגנאש עוגייה אחת גדולה ומעליה מורחים כרבע מרוטב הקרמל המלוח. מעל לרוטב הקרמל המלוח מניחים שכבת עוגת חמאה חומה. חוזרים על סדר הפעולות עד שמגיעים לשכבה אחרונה של עוגת חמאה מלוחה. עוטפים את העוגה היטב בניילון נצמד ומקפיאים כ-6 שעות לפחות (ועדיף למשך לילה).

לפני הגשת העוגה מטגנים מעט בייקון לפריכות, ומניחים על נייר סופג.

להגשה מחלצים את העוגה מהתבנית ומסירים את השקף. מורחים על שכבת העוגה העליונה את רוטב הקרמל המלוח הנותר, מעטרים בעוגיות ובבייקון הפריך.

11 מחשבות על “עוגת שכבות בייקון, בראוניז, קרמל מלוח וחמאה חומה”

  1. טוב א
    את עושה אותי אישה מאושרת
    אתמול הכנתי את העוגה לכבוד היומולדת שלי שחל היום. לא הכנסתי לעוגה את הבייקון כי אין בנמצא וגם המשפחה שלי לא הייתה זורמת. אם כי שומן הבייקון שם ממש קרץ לי.
    הכנתי אותה בתבנית של 24. לקח לי שעתיים וחצי הכנה ועוד חצי שעה הרכבה היום בבוקר.
    הערב היא כמעט נטרפה.
    תודה ענקית על הבלוג המוש שלך

    הגב
  2. היי נעמה,
    העוגה נראית מדהימה וטעימה מאד.
    אני לא אוכלת בייקון – האם אפשר להשמיט לגמרי את הבייקון ? או להחליף במשהו אחר?
    תודה

    הגב
  3. היי! רשמת בגנרש המוקצף להמיס 250 ואז להקציף עוד 250
    ובכמויות במתכון רשמת 250 ו- 125, מה נכון? מתי להשתמש במה? תודה

    הגב

כתיבת תגובה